UX Copywriting SEO

Copywriter B2C

Meer conversie door de emotie van de bezoeker te benaderen!


Neem contact op


+316 295 468 96

– Het schrijven van B2C commerciële webteksten, teksten voor op productverpakkingen, flyers enz. –

WAT IS EEN SEOCopywriter / TEKSTSCHRIJVER UX?

Als SEO Copywriter /Tekstschrijver (UX) schrijf ik commerciële teksten met een psychologische insteek. Het doel hiervan is de emotie van de lezer te benaderen en deze te overtuigen om tot een aankoop / lead over te gaan. De gebruikers zo’n goede ervaring te geven op de site dat ze ook nieuwsgierig worden naar de andere producten / diensten. Geschreven voor de gebruikers met oog voor details.

WAT IS EEN UX Writer?

Een UX Writer ook wel Microcopy genoemd schrijf ik ook voor de gebruikerservaring, korte heldere en bruikbare teksten voor de lezer. Het doel is om de bezoeker de lezer te leiden over de website en te helpen. Niet geschreven in vaktaal maar in duidelijke taal.

Waarom goede teksten?

In een fysieke winkel zorg je ervoor dat je het vertrouwen krijgt van de bezoeker door ze op zijn of haar gemak te stellen en te informeren over het product. De website is jouw online winkel, hier moet je het vertrouwen dus winnen met teksten en zorgen voor een goede gebruikerservaring.

SEO Copywriting Tekstschrijver webteksten

Zoeken naar de grote “WHY”?

Waarom is dit product / dienst zo uniek? Waarmee gaat het de gebruikers helpen?

Ik start een grondig onderzoek, zodat jouw product of de dienst zo goed mogelijk wordt uitgelicht in de tekst. Zorgen dat ze een positief verlangen krijgen naar het product, dat ze het willen “hebben”. Dat ze na het lezen van de informatie het product of de dienst al de vragen al hebben beantwoord. Een gebruiker zoekt namelijk op internet met een “probleem” en wil hier zo snel mogelijk een goed antwoord voor.

Waar staat de combinatie UX Copywriter (SEO) voor?

SEO = Search Engine Optimalization, zoekmachineoptimalisatie wat betekent dat de zoekmachines je leuk vinden, je hierdoor hoger scoort in Google.

Copywriting = overtuigende, pakkende webteksten voor je bezoeker.

SEO Copywriting = interessante teksten voor je bezoeker en voor de zoekmachines.

Waarom ik?

Als freelance SEO Copywriter / Tekstschrijver ben ik flexibel in te zetten en doe mijn werk vol enthousiasme en passie. Verder ben ik creatief en heb een objectieve blik. Met mijn vele jaren commerciële ervaring weet ik me heel goed te verplaatsen in de klant maar ook in de ondernemer en kan  dus een goed advies geven. Korte lijntjes = makkelijker en sneller!

SEO Copywriter Tekstschrijven webtekst

Nog even een belangrijk tip:

Laat de webteksten en de online advertentieteksten regelmatig aanpassen, minimaal 1 keer per maand, zo blijft het relevant voor Google en andere zoekmachines. 

Ook het webdesign is belangrijk om bij te houden.

Meer lezen over copywriting?


BLOG: Ux Copywriting…


WEBDESIGN UX

  • Certified Copywriter
  • Certified SEO/ Zoekmachine-optimalisatie
  • Certified UX Designer
  • Hoge klanttevredenheid
  • Flexibel
  • Transparant en eerlijk advies
  • Creatief
  • Out-of-the-box denker


Zeeuw Design bewijs van deelname Roy Ishak copywriting